Bu konu hakkında hiç bilği bulamadım.
Şehir yapılan köylerde hammaddeler 12. seviyeye kadar yükseltildiğini biliyorum.
Merkez köyde ise özellikle tahılda seviye sınırı yok.
Benim ögrenmek istediğim merkez köyümü, şehir yaparsan 12. seviyeden sonra yükseltemiyecekmiyim?
Yoksa bu seviye durumu merkez köy için geçerli değilmi?
Yani merkez köyü şehir yapsam istediğim seviye kadar tahıl yükseltebilirmiyim?

Merkez köy hakkında
-
-
Merkez olarak belirlenen yer ister köy ister şehir olsun herhangi bir seviye sınırlaması olmuyor. Bunun dışında gerisi belli zaten: merkez olmayan şehirlerde seviye 12'ye; köylerde seviye 10'a kadar.
QuoteYani merkez köyü şehir yapsam istediğim seviye kadar tahıl yükseltebilirmiyim?
Evet, yükseltebilirsin.
-
Aklıma gelmişken ben de bir soru sorayım. Merkez köyümüzü değiştirip başka bir köyümüzü merkez yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak nasıl yapıyoruz?
-
Evet yapabilirsin. Merkez köydeki sarayı yıkıp merkez yapmak istediğin yere saray kur. Ardından kurmuş olduğun sarayın içinden merkezi değiştirebilirsin. Merkezi değiştirdiğinde:
- Eski merkezdeki taş ustası loncası otomatik olarak yıkılır.
- Eski merkez şehirse 12'den yüksek olan hammadde seviyeleri geri 12'ye; köyse 10'a düşer.
- Şehirler günlük 200 kültür puanı kazandırırken merkez olan şehir 500 kp kazandırır. Şehir merkezden, köy merkeze geçersen günlük 300 kp kaybın olur. -
şehir mi köy mü olduğu neye göre belli oluyor.ayrıca reislemek istediğimizde merkez köy mü yoksa yan köymü bunu nasıl anlayacağız. Boşa mancınıklamamak için soruyorum. Pc versiyonunda merkez diye yazıyordu. Kingdomda birçok şey kısıtlı olduğu için anlaşılmıyor.
-
Merhaba ,
merkeez köyümde alan dan kazanmak için sarayı yıkarsam ham alanlarım 12 e düşermi ? merkez köyümü değiştirmeyeceğim. bir köyün merkez olabilmesi için köyde mutlaka saray olmasımı gerekiyor ? ham alanlarımı düşürmeden merkez köy ilan edemiyormuyum ? yardımcı olursaniz sevinirim.