Herziening van het overwinningspunten systeem


 • Beste spelers,


  Onlangs hebben we een aantal vormen van spelersgedrag waargenomen waarbij overwinningspunten op onbedoelde manieren worden gestolen en negatieve effecten worden zelfs geheel omzeild. Aangezien deze functie een belangrijke rol speelt bij het creëren van dynamische en interessante gameplay tijdens een ronde van de Travian Kingdoms, hebben we besloten enkele aanpassingen aan te brengen om deze "strategieën" te wijzigen. Deze aankondiging bevat een korte beschrijving van wat we hebben opgemerkt en onze komende veranderingen.


  Een populaire strategie bij het vormen van een 'meta-koninkrijk' uit meerdere koninkrijken was over de hele kaart de overwinningspunten in het eindspel samenvoegen. Om dit te kunnen doen, moesten de 'leverancier'-koninkrijken gewoon binnen de top tien van de spelwereld zijn in termen van overwinningspunten. Het belangrijkste koninkrijk kon dan "overwinningspunten" van hen stelen (natuurlijk, in samenspraak met hen en zonder enige daadwerkelijke weerstand). Dit gaat natuurlijk tegen de bedoeling van de functie om de constante competitieve spanning in een spelwereld te vergemakkelijken tot de laatste momenten van een ronde.


  We zullen daarom de "top tien" regel verwijderen van het stelen van overwinningspunten. Zo zullen de koninkrijken nu alleen overwinningspunten van hoger gerangschikte koninkrijken kunnen stelen (in termen van overwinningspunten): meestal 10 punten per gestolen schat, en 25 uit het koninkrijk die momenteel aan de top staan. Meta-koninkrijken zouden dan alleen de overwinningspunten kunnen verplaatsen van hun hoofdrijk of tussen hun ondersteunende "vleugels", die niet direct invloed zouden hebben op wie een spelwereld wint


  Een ander probleem dat we opmerkten was dat de koninkrijken het stelen van overwinningspunten geheel verziekte. Dit was het resultaat van een aantal maatregelen die we eerder hebben genomen om de stabiliteit van een koninkrijk te verhogen. Zo was het gemakkelijk voor de koning op elk moment van de tijd het koninkrijk te verlaten Indien er een aanval aankwam. Momenteel neemt de grootste hertog de rol van de koning automatisch over. De oorspronkelijke koning werd dus een hertog en kon vervolgens weer automatisch om wisselen om een gewone gouverneur te worden, waardoor de overwinningspunten beschermd werden.


  Nadat de aanval zich heeft voorgedaan, kunnen alle rollen gewoon worden hersteld worden hoe ze oorspronkelijk waren. Op het einde werd het koninkrijk evenals zijn rang onaangetast gelaten.
  Om deze praktijken te voorkomen, kunnen hertogen niet meer aftreden zolang ze een actieve schatkamer hebben. Ze zullen eerst moeten wachten tot de cooldown uitloopt. Koningen zullen de hertogen direct kunnen ontslaan. Mocht de ontslagen hertog op dat moment nog steeds actieve schatten hebben, dan zal het koninkrijk hetzelfde aantal overwinningspunten vermenigvuldigen met 10.


  Tenslotte hebben we ook opgemerkt dat enorme aantallen schatten worden verzameld in wereldwonder dorpen om het koninkrijk gemakkelijker te maken om al de schatten (en het wonder) tegelijk te verdedigen. Dit is dus niet een "harde" exploit. Overwegingen en beslissingen moeten nog worden gemaakt. Echter, we willen het een beetje moeilijker maken om schatten op één plek te verzamelen, omdat meerdere doelen waard zijn om aan te vallen, meestal leidt tot een spannender gameplay-ervaring. Om deze reden zal het niet meer mogelijk zijn om schatkamers te bouwen in een wereldwonder dorp.


  Binnenkort kun je al deze wijzigingen op onze testserver testen!


  Laat ons weten hoe je ze leuk vindt!