Travian Kingdoms 6 hetes játékvilág

 • Kedves Játékosok,  Mivel nem mindenkinek van ideje, hogy hosszú hónapokon keresztül végig vigyen egy játékvilágot a Travian Kingdomsban, és a speed szerverek is nagyon időigényesek, ezért szeretnénk bevezetni egy speciális játékvilágot: 6 hetes játékvilág.


  Jelenleg még ötleteket gyűjtünk, de a cél az, hogy ugyanolyan Travian Kingdoms játékélményt kínáljunk, csak rövidebb idő alatt, 1x sebességgel, mint egy normál játékvilág. A normál sebességre a kiegyensúlyozott játék miatt van szükség, és nem akarjuk, hogy 24 órában a gép előtt kelljen ülni, mint egy gyorsított játékvilágban.


  Szóval a terv ez:

  • 1x sebesség (nem leterhelve a játékosokat)
  • kb. 6 hetes időtartam


  A kérdésünk pedig a következő:


  • Tetszik az ötlet?
  • Játszanál ilyen játékvilágban?
  • Hogyan képzeled el a játék menetét? Mely részeket rövidítenéd le?
  • Mely rész maradjon érintetlen? A kezdővédelmi rész, vagy a világcsoda?
  • Mit szólnál ahhoz, hogy akkor véget érne a játék, ha elfoglalta valaki a világcsodát? Vagy legyen inkább más vége?


  Kérlek írjátok le ötleteiteket, hogy felhasználhassuk azokat a speciális játékvilág kialakításához.


  Kíváncsian várjuk mit szóltok mindezekhez :)  A Travian Kingdoms csapata

  Gyevocska
  Travian: Kingdoms CM

 • Személy szerint én nagyon örülnék neki, kicsit megterhelő nekem fél éven keresztül folyamatosan felnézni, a standard travian-t is azért hagytam abba, mert elkezdtem játszani, csináltam pár hónapig, majd egyszercsak nem volt időm játszani utána már teljesen kifarmoltak és élvezhetetlen lett a játék.


  Szóval még egyszer én nagyon díjaznám a 6 hetes játékvilágot.


  U.I.: Remélem indítotok még szervereket a közeljövőben, mert már így is kicsit későn kezdtem el játszani.  Tisztelettel,


  Csuhi29

 • Nos ha ötletek kellenének a 6 hetes játék világhoz nekem lenne egy kettő.


  Először is minden nemü épületnek az építési idejeit mindegyik szinten a felére vinném ahogyan minden szinten a szükséges nyers anyagok mennyiségét is lefelezném.
  A katonák maradnának úgy mindenben ahogy eddig + azért hogy a játék lehetségesen bele férjen a 6 hétbe a világ csodáknál a maximális szint csak 40 es szint lenne és nem minden 5 ik szint után jönnének a nátárok hanem minden 4 ik szint után úgy hogy még ha egy királyság el is érte a 40 es szintet ahhoz hogy nyerjen még vissza kellene vernie a 40 es szintnél jövő 10 ik nátár támadást.
  Ha ezt is sikeresen teljesítette akkor érne véget a világ.
  A katonákra vissza térve azoknál maradna minden a normában vagyis az egységek nem lennének se ólcsóbbak se gyorsabb közlekedésűek.
  Egyedül a képzési idejük lenne megfelezve.
  Viszont a hősre kitérve.
  A hősöknek a szintlépésekhez szükséges tapasztalati pontokat a harmadára csökkenteném hogy azért a lecsökkentett 6 hét alatt is viszonylag normálisan lehessen megerősíteni a hősöket.
  + amikor elküldenek egy hőst kalandozni kb úgy egy ötöd alkalommal jöhetne nyers anyag helyett tapasztalatot adó papírtekercsek vagy éppenséggel más fajta felszerelés.


  Nos nekem ezek lennének az ötleteim.
  Az hogy ezek közül bármi fel lesz e használna az már csak a szerver készítőin múlik.


  Tisztelettel és Üdvözlettel.
  Orden
  Aliasz


  Tamás

 • 6 hét az borzasztóan kevés idő, főleg az ilyen kis szerverek nagyon gyorsan lefutnak, így nem is egymás ellen hanem inkább a gép(natar) ellen játszanék valamilyen kis háttér történettel.
  Ha 6 hét alatt szeretnék egy jó kis sereget összedobni, hogy hogy képzési költségen ne változtassunk, akkor az összes egység képző és fejlesztő épület költségét és építési idejét a felére csökkenteném és a kovácsműhelyben a fejlesztési időt általános egységeknél harmadolnám, a ostrom (kos, katapult) egységeknél ötödére csökkenteném.
  A királyság területén behoznám a ereklyéket amit oázisként lehetne csatolni, játékosként maximum 2db lehet nálad és a egész accra kihatna. Az ereklyés oázisokat mindenki csatolhatja magához a királyságon belül. Minden héten egyszer vissza kéne szerezni és minden héten egyszer védeni kéne benne (a támadó és védő egységeket mutatná a játék). Az ereklyés oázisok száma 3k kincsenként nőhetne +1el a királyság területén pl 9k kincs után 3 különböző ereklye jelenne meg.
  Amikor védenétek az ereklyét akkor támogatott játékosonként kapna 3% védelmi bonust és maximum 40-50% lenne. Mivel 6 hetes játéknál nem támogatom azt, hogy egymást szétszedjük, így inkább a rejtekeket hangsúlyoznám, sőt ha lehetne egy egész királyságot csinálnék abból a szerverből és csak hercegek lehetnének, mivel ezt a játékot úgy is azoknak terveznék akik nem tudnának sokat foglalkozni vele, így még az összes épület maximális szintjét 10-re is lehetne csökkenteni. Maximum 5 falu abból bármennyi lehetne város.
  Nem lenne 15 búzás, hanem a hasznos kincsekből bejövő búza pluszt minden főváros megkapná. De a búzát nem lehetne NJK kereskedővel manipulálni.
  Vég játékot lehetne győzelmi pont alapján vagy csoda alapján befejezni. Ha az utolsó 2 hétre tennénk a csodát amit a natar fejlesztene, csak látnánk, hogy mire van szüksége a natarnak és a védők küldenének támogatást és a legtöbb védőt beküldött királyság a natart ért támadás után kapná a legtöbb győzelmi pontot és nyílván minél kevesebbet küld egy királyság annál kevesebb pontot kapna érte. A támadók meg a csodánál megjelenő extra erős banditákat kéne, hogy lecsapja amiért fix győzelmi pont járna és minden királyág láthatná. Itt még a védők kedvéért lenne egy fix bejövő támadás is amit nem lehetne elkerülni mint általában minden 5. szint után. A világcsoda max szintje itt pl 20 lenne de ez 2 héten keresztül épülne.


  De én csak ötleteltem. Ehhez kéne egy jó mesterséges inteligencia ami számolná az embereknél lévő támadó/ védő egységeket és ahhoz erősítené a világcsodára jövő támadást és a csoda körül megjelenő táborokat, vagy banditákat vagy ahogy tetszik.

 • nem rossz, de ennek csak akkor lenne értelme , ha vagy le lenne csökkentve az épületek költsége illetve az ideje
  avagy a nyersanyag termelés az 5x-e lenne, akkor talán lehetne annyi katonát gyártani hogy a végén a ww-t ütni lehessen illetve védeni
  amúgy meg csak a végjátékról szólna az egész...
  de van még egy jó ötletem, nem ehez illik
  de lehetne új nép, pl ami most van a régebbi traviban, az egyiptomi és a hunok, szerintem nézzétek meg (adminok) és döntsétek el vagy szavaztassátok meg, ugy gondolom nagyon sokan örülnének egy ilyen frissítésnek, avagy csak 1 szervert indítani a 2 új néppel, és ha sikeres akkor maradhatna is akár :) azt hiszem nincs mit veszíteni ezzel :) jó szórakozást!

 • Nagyon jó ötlet.
  A játékmenetet azonban át kellene alakítani a 6 hetes időhöz. Kevesebb kezdővédelem, és talán gyorsabb építkezési idők kellenének. A kalandok idejét is csökkenteni.
  A világcsoda építés esetleg szintén elmaradhat, vagy kevesebb nyersanyaggal rövidebb építési idővel megoldani a befejezést.
  Sok sikert a megvalósításhoz.
  Mindenképpen kipróbálnám.
  Travian Kingdoms 6 hetes játékvilág

 • Hát ez egy fura ötlet.... 6hét 6hónap helyett..... ez így kb. 4-4,5x gyorsabb játék, ha 1x sebességű akkor rengeteg mindenre nem jutna idő, de ha például átalakítják a játékmenetet, például 11.111 kincse lérésénél lenne vége aki eléri ezt az az első, és kincsszám alapján jönnének a helyezések, és nem a kincs alapján jönnének a kincstárak...... mert a csoda építés hosszú dolog, valamivel ki kell váltani, úgy hogy azért legyen értelme végig ülni a végjátékot is

 • Szerintem az egész remek ötlet, de igen, én is tudnék javításokat mondani:


  -a kulturális pont termelés megkétszereződik


  -a katonák kiképzési nyersanyaga és a képzési idő lefeleződik


  -az építési idők és költségek lefeleződnek


  -a kezdővédelem 3 nap


  Én lehetőséget adnék az arra vágyóknak, hogy kipróbálják a natar népet. Be kéne hozni a natart úgy, hogy lehessen saját népnek választani. Valamint az egyiptomiak és a hunok is bekerülhetnének.


  -a katonák sebessége x2


  Még egy kis pontosítás az egészhez. A 6 hónap tényleg nagyon hosszú, de a 6 hét viszont nagyon rövid. Én egy 8 hetes játékvilágot javasolnék azokkal a javaslatokkal, amiket fent leírtam.