GECE BARIŞI

• Gece barışı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? 108

1. Tamamen Travian Kingdoms'dan kaldırılsın. (65) 60%
    2. İki oyun dünyasında bir gelmesi güzel böyle devam etsin. (22) 20%
    3. Yılda sadece 1 tane gece barışlı oyun dünyası gelsin. (21) 19%

Bildiğiniz üzere iki oyun dünyasında bir biz oyunculara gece barışı özellikli server sunuluyor.Biz değerli oyuncuların düşüncelerini yöneticilere bildirebilmeleri için bir anket oluşturuyorum.Sizlerin degerli düşüncelerini bekliyorum.

• Bu gece barışı sağolsun oyundan soğudum :cursing:

Edit: Gece barışı uygulamasından beri Travian Kingdoms Türkiye oyuncu sayısının büyük çoğunluğunu yitirdi. Oyun içi rekabetten bahsetmiyorum bile. Açıp bakabilirsiniz mevcut son iki server a :thumbdown:

• Gece barışını getirirken oyuncuları farklı stratejiler üretmeye yönelteceğini söylediniz ama bu farklı stratejiler bot ya da program kullanarak sabah 8:00:01 e asker sokmaktan öteye gidemedi. Tamamen kaldırılması gerektiğini düşünüyorum yine de gece aktif olamayan oyuncular için farklı kolaylıklar geliştirilmesi gerekiyor.

• adamlar ayda bir server açıyor. beğenmeyen diğer server beklesin. Gece barışı kalkınca da vay efendim keşke kalkmasaydı diyecektiniz. Elinizde olanla yetinmeyi öğrenin gençler. Diğer seçeneklerde var onları da değerlendirin.

• adamlar ayda bir server açıyor. beğenmeyen diğer server beklesin. Gece barışı kalkınca da vay efendim keşke kalkmasaydı diyecektiniz. Elinizde olanla yetinmeyi öğrenin gençler. Diğer seçeneklerde var onları da değerlendirin.

55 günde bir server açılıyor bu 1.
    2.si ben bu oyunda 5 server bitirdim 4ünü kaybetmiş olmama ve sürekli yıkılmış olmama rağmen zevk alarak oynuyordum. Bir gece ansızın yıkılabilme riski Travian tarzındaki oyunların en önemli noktası. Bu risk yüzünden her oyuncu kendine asker basma ihtiyacı hissediyordu gece online arkadaş bulamadıği için. Şimdi en iyi çiftçiliği yapan oyun sonu yagmacidan da asker basan adamdan da avantajlı halde. Şu güzelim oyunu pay2win e çevirdiniz helal olsun size

• Bir öğrenci olarak söylüyorum çalışanlar ve öğrenciler için güzel bir çalışma bu ama insanlar kendi köylerini ve pasif köyleri gece boyunca yağmalaması lazım vahalara saldırı çıkılabiliyor biraz daha geliştirilebilse senede 1 defa oynanabilir.İnsanların seçimize kalmış bir şey sonuçta.

• Bir öğrenci olarak söylüyorum çalışanlar ve öğrenciler için güzel bir çalışma bu ama insanlar kendi köylerini ve pasif köyleri gece boyunca yağmalaması lazım vahalara saldırı çıkılabiliyor biraz daha geliştirilebilse senede 1 defa oynanabilir.İnsanların seçimize kalmış bir şey sonuçta.

Şahsen gece aktif olmayan köyleri yağmalama olsa sadece benim için gece barışından daha güzel bir durum olamaz

• 55 günde bir server açılıyor bu 1.2.si ben bu oyunda 5 server bitirdim 4ünü kaybetmiş olmama ve sürekli yıkılmış olmama rağmen zevk alarak oynuyordum. Bir gece ansızın yıkılabilme riski Travian tarzındaki oyunların en önemli noktası. Bu risk yüzünden her oyuncu kendine asker basma ihtiyacı hissediyordu gece online arkadaş bulamadıği için. Şimdi en iyi çiftçiliği yapan oyun sonu yagmacidan da asker basan adamdan da avantajlı halde. Şu güzelim oyunu pay2win e çevirdiniz helal olsun size

Kendine göre haklı ama aramızda olan "işsizler" için gece barışı tabiki olmamalı.
    55 günde bir sv açılıyorsa sabretmeyi bileceksin. İlla TR de oynaman şart değilki. Diğer sv lerde de türk oyuncular var BU 1
    Çalışan ve öğrenci arkadaşları da düşünmek lazım oyunda. Hangi oyunda yenilmez bir karekter var ki. İlla gece köy yıkmada şart değil. Ayrıca TR4 de de gayet güzel gidiyor oyun BU DA 2
    Bence gece barışı sv sini çalışan ve öğrenci arkadaşlar için gayet uygun

• Kendine göre haklı ama aramızda olan "işsizler" için gece barışı tabiki olmamalı.55 günde bir sv açılıyorsa sabretmeyi bileceksin. İlla TR de oynaman şart değilki. Diğer sv lerde de türk oyuncular var BU 1
    Çalışan ve öğrenci arkadaşları da düşünmek lazım oyunda. Hangi oyunda yenilmez bir karekter var ki. İlla gece köy yıkmada şart değil. Ayrıca TR4 de de gayet güzel gidiyor oyun BU DA 2
    Bence gece barışı sv sini çalışan ve öğrenci arkadaşlar için gayet uygun

Bireysel düşünmen çok komik.Bu oyun bireysel olarak başarılar elde edebileceğin bir oyun değil.Krallıklara dayalı bir oyun.Ve bu gece barışı özelliği kralliklarin hareketlerini sınırlıyor.
    Gece barışını savinan insanların dedikleri ortak şey işimiz gücümuz var,gece oyuna bakamıyoruz.Sabah 08.00'ı gectikten sonra köyüne bir krallık saldırsa gene çaresiz olarak bakıcaksın.Fakat iyi bir krallıkta olursan gece zaten senin köyünü koruyacak arkadaşlar bulabilirsin.Gece barışı bir çözüm değil.Çözum araniyorsa reklamlar arttirilip daha çok oyuncu çekilmeli oyuna.Daha fazla kralliklar olusturulmali.Boylece herkes kendi koyunu emanet edebilecek birilerini bulabilir.
    Bizim gece barisina karsi cikmamizin sebebi asla bireysel degil.Tamamen krallik mantigiyla dusunuyoruz.Gece barisi kralliklari tamamen kisitliyor.Öyle bir kisitliyor ki 150. gune kadar savas olmayan oyun dunyalari oluyor.08.00-24.00 atasinda 16 saat var.Simdi 16 saatlik mesafe ile 24 saatlik mesafe arasindaki kralliklar arasi savas asla olusmuyor.Stratejik dusunme,oyuna dagilis,gece kralliga goz kulak olan oyuncular,gece rakibine saldirip uykusuz kalan insanlarin hicbir onemi kalmiyor artik.Sadece "PARA" önemli oluyor.Simdi diceksiniz ne alaka diye.Savaslar azaldigi hatta bittigi icin olay tamamen nufusa kayiyor.Nufus yarisinda da PARA oyuncuya muazzam bir ivme kazandiriyor.Zengin bir krallik her serveri kazaniyor kisaca.Demek istedigimiz oyuna bireysel olarak bakmaktan vazgecelim,oyuna adinda da vurgulanan KRALLIK olarak bakmaya baslayalim.Tam zamanli strateji oyununda KRALLIKLARIN HAREKETLERINI SINIRLAYAN OZELLIKĹER OLMASIN !
    Son olarakta bahsettigin 55 gunde bir cikiyorsa bekleyin ya da COM oynayin.Simdi oyuncu sayisi azaldigi icin insanlar ekip olarak baslamaya basladilar.Biz bir ekibiz ve herkesin ortak olarak musait oldugu zamanlar var bunlari 55 gun ileri veya geri cekersek oyun icindek 150 gunu de etkiler.Zaman insanoglu icin en onemli kavramdir.Ikinci olarak COM serverlari seviye olarak TR serverinin cok uzerinde.Insanlar kendilerini TR serverinda gelistirmeden COM serverlarina giderlerse yok olurlar.Kendilerini de gelistirebilcekleri yegane server TR'dir.Hic COM'da server kazanan TÜRK BIRLİĞİ gördun veya duydun mu ? Cevabini ben vereyim hayir duyamazsin.Birde COM serverlarina gece barisi getiremiyorlar.Sebebi ne ordaki oyuncular savasmayi seviyorlar onlari kisitlayacak bir hamle yapamazlar.Simdi sen TR de gece barisli sw oynaya oynaya kendini ona alistirirsan COM'da seni kolaylikla yutarlar.
    Son kez soylemek isterim bireysel dusunmekten,bireysel cikarlardan vazgecelim.Kralliklara faydali olacak,oyuna faydali olacak,rekabeti arttiracak,oyuncu sayisini ve hirsini arttiracak yenilikleri,degisiklikleri dusunelim.

• arkadaşlar olaya bireysel değil krallık olarak düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama ben bu isteğin temelinde yağmaya dayalı erken gelişim devamında maksimum asker sayılarına ulaşma fikri olduğunu düşünmekteyim. yıkıcı olmak yerine yapıcı öneriler sunmanızı tavsiye ederim. benin önerilerim:
    1. si serverler üç e ayrılmalı: normal server, hızlı server, korumalı server her biri ayrı kategori olmalı. her farklı serverın türünün ayrı oyuncu kitlesi olur. örneğin yaz tatilinde adam açar hızlı server oynar. yeterli vakti var uygun kalabalık bir krallığız diyen açar normal server oynar. evliyim, çalışıyorum diyen de açar korumalı oynar (koruma özelliğini küçümsemeyin). sonuçta travianı farklı kitleler oynamakta ve her farklı kitlenin farklı ihtiyacı bulunmakta. buna saygılı olunmalı.
    2. bu yapılamıyorsa oyun takvimi senelik olarak planlanmalı ve neleri içerdiği açıkça söylenmeli. bu durumda ilgili krallıklar yada oyuncular ona göre kendilerini hazırlarlar.
    bu şekilde her travian oyuncusunun ihtiyacı karşılanmış olacağını düşünmekteyim. süreç içerisinde ilgi görmeyen kategorileri kapatıp kapatmamak da oyun yönetimine kalır.

• arkadaşlar olaya bireysel değil krallık olarak düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama ben bu isteğin temelinde yağmaya dayalı erken gelişim devamında maksimum asker sayılarına ulaşma fikri olduğunu düşünmekteyim. yıkıcı olmak yerine yapıcı öneriler sunmanızı tavsiye ederim. benin önerilerim:
    1. si serverler üç e ayrılmalı: normal server, hızlı server, korumalı server her biri ayrı kategori olmalı. her farklı serverın türünün ayrı oyuncu kitlesi olur. örneğin yaz tatilinde adam açar hızlı server oynar. yeterli vakti var uygun kalabalık bir krallığız diyen açar normal server oynar. evliyim, çalışıyorum diyen de açar korumalı oynar (koruma özelliğini küçümsemeyin). sonuçta travianı farklı kitleler oynamakta ve her farklı kitlenin farklı ihtiyacı bulunmakta. buna saygılı olunmalı.
    2. bu yapılamıyorsa oyun takvimi senelik olarak planlanmalı ve neleri içerdiği açıkça söylenmeli. bu durumda ilgili krallıklar yada oyuncular ona göre kendilerini hazırlarlar.
    bu şekilde her travian oyuncusunun ihtiyacı karşılanmış olacağını düşünmekteyim. süreç içerisinde ilgi görmeyen kategorileri kapatıp kapatmamak da oyun yönetimine kalır.

Türkiye bazlı 3x serverı diye bir şey yokmuş Odin tarafından bilgilendirilmiştim.Yani TR1-TR2-TR3-TR4-TR5-TR1X3 diye siralama olmucak.Oyuncular çok istediği için bir kereliğe mahsus getirilmis.
    İkinci olarak kişisel açıda en çok yağma yaptığim ve yapabileceğim oyun dünyalari gece barışli oyun dünyalari.Çunku oyuncular sabah 8'de yagma yapmaya üşeniyorlar.Ama ben 8'de tüm köylere rahatlikla saldirip her koyun 8-10 saat boyunca urettigi hammaddeyi topluyabiliyorum.Kismen bazilari icin yagmada avantajli bile sayilabilir gece barişi.
    Ben,beraber oynadigim insanlar hatta sohbet ettigim insanlar Travian Kingdoms'da en çok savaslari;buyuk,karisik,zeka dolu operasyonlari seviyorlar.Fakat gece barisi operasyon yapma kapasitesini tamamen kisitliyor.Ķisitlamayi birakin operasyon ihtimalini ortadan kaldiriyor.İki oyun dünyasindan bu olaya örnek vermek isterim.
    1) TR1X3'te biz Kuzey olarak yer aldik.Rakiplerimizin bize en buyuk elestirisi wow donemine kadar savasmadigimizi iddia etmeleriydi.Bizim en yakinimizda Sirplar vardi onlarda bizimle birlikte oynamak istediler.Geriye kalan GOKTURK-SIYAH-TURKIYEM kralliklari ile aramizdaki normal saldiri uzakligi ve 2 kat hizli giden askerlere ragmen 16 saatten buyuktu.Odin bize ilk server 150 gun surcek dediginde oyunu birakmayi bile dusunduk.Çunku savasamiyor,asker basip yagma yapmaktan baska bir secenegimiz yoktu.Sonra duzelti de 70 gune indirildi wow doneminde wow koylerine saldirabildik.Ezici ustunlukle kazanmamiza ragmen ben dahil cogunluk o oyun dunyasindan zevk alamadik.
    2) TR2 ile ilgili dusuncem AYYILDIZ ve JOH arasinda gececegiydi oyun dunyasi kapismasinin.Oyle de oldu fakat bu iki krallik hic savasamadi.Illa ki dusunmuslerdir en buyuk rakiplerini Zafer Puaninda dusurmeyi.Ama gerceklestiremedikleri asikar.Sebebi de belli.Bir krallik kuzey doguda,diger krallik guney batida.Haritanin iki en uzak kosesindeki rakip kralliklarin birbirlerine saldirmalarini engelledi gece barisi.Hem serverin kalitesinj dusurdu hem de iki krallikta oyundan belli ölcude dustu.
    Olay yagma falan degil.Olay oyuncularin savasma operasyon yapma isteginde getirilen sinir.Gece oyuna giremeyen insanlar icin gece barisi bir cozum degildir.Herhangi bir sabah saat 9da da yikabilirler o kisinin koyunu.Cozum iki sekilde mumkun :
    1) Oyunun reklami cok zayif.Bu durumda oyuna yeni gelen oyuncu sayisi cok az.Ustune gece barisi gibi yanlis uygulamalarla da oyuncu sayisi usuyor.Az oyuncu olunca noluyor kisinin koyune gece bakmasi icin guvenebilecegi arkadas sayisi azaliyor.Bu Travian Kingdoms yoneticilerinin duzeltecegi bir sey.
    2) Oyunda guclu dedigimiz yani tecrubeli oyuncularin hep bir krallikta toplanmasi ve rakiplerinin karsisinda gucsuz kalmasi.Benim tecrubeli oyunculara cagrim 150 200 kisilik kralliklar olusturmaktan vazgecelim.Aramizda anlasalim 60-80 kisilik kralliklar olusturalim.Tecrubeli oyuncularin yanina tecrubesizlerle maksimum 80 kisilik kralliklar olursak hem rekabet artar hemde krallik icinde guven.Oyuncu sayisinin az oldugu bu donemlerde kalabalik kralliklar buyuk ustunluk kuruyorlar.Gece barisi getirip diger oyunculara avantaj getirmek istiyorlar ama olmuyor.Gece 4'te olsa ogle 4'te olsa gucu olmayan koy yikilir.80 kisilik sinir getirilirse hem sinir icinde bulunan koy sayisi hem guven ortami olusur.Her krallikta illa gece 4-5 lere kadar acik olan kisiler vardir.Her krallikta okula-ise gitmek icin 6 da kalkan kisiler vardir.Bunlar gece ve sabah kralliga goz kulak olabilir zaten.Hem bu krallik mantigini guclendirir hem de gece barisi gibi oyuncuyu korumaktan cok sinirlandiran seyleri ortadan kaldirir.
    Son olarak takvim konusu cok mantikli.Fakat GameDesignerlar senelik plan yapmadiklari icin mumkun gorunmuyor.Oyun dunyalari bile bazen 55 gun bazen 60 bazen 70 gunde bir cikiyor.

• yağmada saat 8 olayıyla bütün serverı zor yağmalarsın. biliyorsun saldırı kurallarını. senin gibi herkes aynı şeyi düşünüyor.
    şimdi en çok yığılma normal serverlarda oluyor. diğer serverlarda katılımın zaten normal server a göre daha az olacağı aşikar. bu durumda daha küçük haritalar dediğin sıkıntıya çözüm olabileceğini düşünmekteyim.