GECE BARIŞI

• Bireysel düşünmen çok komik.Bu oyun bireysel olarak başarılar elde edebileceğin bir oyun değil.Krallıklara dayalı bir oyun.Ve bu gece barışı özelliği kralliklarin hareketlerini sınırlıyor.Gece barışını savinan insanların dedikleri ortak şey işimiz gücümuz var,gece oyuna bakamıyoruz.Sabah 08.00'ı gectikten sonra köyüne bir krallık saldırsa gene çaresiz olarak bakıcaksın.Fakat iyi bir krallıkta olursan gece zaten senin köyünü koruyacak arkadaşlar bulabilirsin.Gece barışı bir çözüm değil.Çözum araniyorsa reklamlar arttirilip daha çok oyuncu çekilmeli oyuna.Daha fazla kralliklar olusturulmali.Boylece herkes kendi koyunu emanet edebilecek birilerini bulabilir.
    Bizim gece barisina karsi cikmamizin sebebi asla bireysel degil.Tamamen krallik mantigiyla dusunuyoruz.Gece barisi kralliklari tamamen kisitliyor.Öyle bir kisitliyor ki 150. gune kadar savas olmayan oyun dunyalari oluyor.08.00-24.00 atasinda 16 saat var.Simdi 16 saatlik mesafe ile 24 saatlik mesafe arasindaki kralliklar arasi savas asla olusmuyor.Stratejik dusunme,oyuna dagilis,gece kralliga goz kulak olan oyuncular,gece rakibine saldirip uykusuz kalan insanlarin hicbir onemi kalmiyor artik.Sadece "PARA" önemli oluyor.Simdi diceksiniz ne alaka diye.Savaslar azaldigi hatta bittigi icin olay tamamen nufusa kayiyor.Nufus yarisinda da PARA oyuncuya muazzam bir ivme kazandiriyor.Zengin bir krallik her serveri kazaniyor kisaca.Demek istedigimiz oyuna bireysel olarak bakmaktan vazgecelim,oyuna adinda da vurgulanan KRALLIK olarak bakmaya baslayalim.Tam zamanli strateji oyununda KRALLIKLARIN HAREKETLERINI SINIRLAYAN OZELLIKĹER OLMASIN !
    Son olarakta bahsettigin 55 gunde bir cikiyorsa bekleyin ya da COM oynayin.Simdi oyuncu sayisi azaldigi icin insanlar ekip olarak baslamaya basladilar.Biz bir ekibiz ve herkesin ortak olarak musait oldugu zamanlar var bunlari 55 gun ileri veya geri cekersek oyun icindek 150 gunu de etkiler.Zaman insanoglu icin en onemli kavramdir.Ikinci olarak COM serverlari seviye olarak TR serverinin cok uzerinde.Insanlar kendilerini TR serverinda gelistirmeden COM serverlarina giderlerse yok olurlar.Kendilerini de gelistirebilcekleri yegane server TR'dir.Hic COM'da server kazanan TÜRK BIRLİĞİ gördun veya duydun mu ? Cevabini ben vereyim hayir duyamazsin.Birde COM serverlarina gece barisi getiremiyorlar.Sebebi ne ordaki oyuncular savasmayi seviyorlar onlari kisitlayacak bir hamle yapamazlar.Simdi sen TR de gece barisli sw oynaya oynaya kendini ona alistirirsan COM'da seni kolaylikla yutarlar.
    Son kez soylemek isterim bireysel dusunmekten,bireysel cikarlardan vazgecelim.Kralliklara faydali olacak,oyuna faydali olacak,rekabeti arttiracak,oyuncu sayisini ve hirsini arttiracak yenilikleri,degisiklikleri dusunelim.

Ben bireysel düşünseydim zaten burada işim yoktu gider farm oyunları oynardım tek başıma. Ben sana bir şey söyleyeceğim bu oyunu 10 yıl önce diğer sürümde 2 yıl oynadım. Orada gece barışı da ekip de yoktu insanlar çevresindeki köylerle muhabbet ederek birlikte hareket ederlerdi ve o kadar zordu ki ek programlar kullanarak hesaplamalar falan yapılırdı. Geçenlerde aklıma esti oynamak istedim ve bu kingdom sürümünü gördüm. Travian ellerine sağlık çok da güzel olmuş. İnsanların isteklerine göre sv ler açmışlar. Kimse sana illa TR sv sinde oyna demiyor ki. Madem ekibin var 10-15 kişi topla git COM sv sine yayılın orada. Sen ne kadar güçlü krallık olursan etrafındakiler zaten sana katılacak ve o sv de kazana bir TR birliği olacaktır. Ama siz alışmışsınız garibin Tr sv sinde para yatırmayan arkadaşları ezmeye o yüzden gece barışı olmasın diyorsunuz. Eğer yukarıda yazdığın gibi varsa şeklin git COM da millete ahkam kes. Bak ne güzel hiç uyumayan bir sv COM 7/24 online insanlar var. Ama sen hala buradaki TR sv sindeki gece barışına takmışsın kafayı. Daha önce dediğim gibi varsa şeklin git COM sv sinde yap burada değil.

• Ben bireysel düşünseydim zaten burada işim yoktu gider farm oyunları oynardım tek başıma. Ben sana bir şey söyleyeceğim bu oyunu 10 yıl önce diğer sürümde 2 yıl oynadım. Orada gece barışı da ekip de yoktu insanlar çevresindeki köylerle muhabbet ederek birlikte hareket ederlerdi ve o kadar zordu ki ek programlar kullanarak hesaplamalar falan yapılırdı. Geçenlerde aklıma esti oynamak istedim ve bu kingdom sürümünü gördüm. Travian ellerine sağlık çok da güzel olmuş. İnsanların isteklerine göre sv ler açmışlar. Kimse sana illa TR sv sinde oyna demiyor ki. Madem ekibin var 10-15 kişi topla git COM sv sine yayılın orada. Sen ne kadar güçlü krallık olursan etrafındakiler zaten sana katılacak ve o sv de kazana bir TR birliği olacaktır. Ama siz alışmışsınız garibin Tr sv sinde para yatırmayan arkadaşları ezmeye o yüzden gece barışı olmasın diyorsunuz. Eğer yukarıda yazdığın gibi varsa şeklin git COM da millete ahkam kes. Bak ne güzel hiç uyumayan bir sv COM 7/24 online insanlar var. Ama sen hala buradaki TR sv sindeki gece barışına takmışsın kafayı. Daha önce dediğim gibi varsa şeklin git COM sv sinde yap burada değil.

Bir Türk olarak kendi dilimde,kendi milletimde olan insanlarla oynamayı tercih ederim.

İkimci olarak zaten biz "İLK GECE BARIŞLI OYUN DÜNYASINI" kazanan ekibiz.Gece barışlı olsun olmasın yeterli düzeyde olmayan her köyünü talan ediyoruz zaten.Gece barışlı oyun dünyasında yetişebildiğimiz her köyü yağmaladık.Gece barışı ne sizi korur ne bizi engeller.

Gece barışı bizlerin yağmasını falan azaltmaz.Gece korunmaya muhtaç köylere sabah 8 de olsa aksam 8de olsa girer yıkar geçeriz.Bizim ve diğer amacı olan krallıkların istememe sebebi kendi aralarında savasamıyor olamaları.Bu bizlerin oyun zevkini ve kalitesini düşürüyor.

Tek bir soru soracağım en doğudaki bir krallık en batıdaki kralliğa hiçbir türlü saldıramıyor.Hangisinin iyi olduğunu,hangisinin kazanmayı hak ettiğini nasıl anlıcaksın ?

• Merhaba Odin;
    Eylül/Ekim ayı içerisinde Türkiye için yeni bir server açılacak mı? Eğer açılacaksa bu server normal mi yoksa gece barışlı mı olacak? Çünkü biz Ayyıldız birliği olarak ve Jöh birliği olarakta bu tarihlerde açılacak bir server'a başlamak istiyoruz. Lakin geçen sefer oynadığımız gece barışı olan server bizler için çok sıkıcı geçmişti. Bu server'ın gece barışı olmadan açılma şansı var mı?
    Saygılarımda
    h0meros( Haluk Cihan Alpaslan)