Jaké jsou vaše strategie? Sharing is caring :-) Druhá vesnice pronto?

• 15-cropper-discussion-forum.jpg

Zdar a sílu válečníci,

občas někdo na fórum či mě osobně někdo napíše, jak je možné, že nějaký hráč dokáže různé věci, které se zdají začátečníkovi nemožné. Inu mezi hráči jsou výborní stratégové a za léta praxe našli nejlepší způsoby, jak dosáhnout daného cíle. A je tomu opravdu tak? Jak to lépe zjistit než to sdílet s ostatními a společně taktiky a strategie vylepšovat? :-) Zde je pro to prostor. Máte různé taktiky za různé národy? Jak dosáhnout nějakého cíle? Jak co nejrychleji postavit druhou vesnici? :-)

Právě tu poslední taktiku si zde v bodech uvedeme - jejím autorem je Polenoo . Je nutné zmínit, že některé taktiky vyžadují dosti času a zkušeností, ale jak člověk zkušenosti získá? No určitě to víte :-)

Rychlopostaveni druhe vesnice do 24h by Polenoo

Pokial sa este stale cudujete ako je mozne ze niektori hraci dokazu zalozit dedinu do menej ako 24 hodin od zaciatku serveru a uchmatnut tie najlepsie MCcka, tak tu je navod ako na to.

Zakladne veci co musite spravit su:

• Zacnite ako guverner
    • Nestavajte nic ine ako bude uvedene v bodoch nizsie
    • Cistite lupeznicke skryse najrychlejsie ako to ide! (toto je najdolezitejsi faktor od ktoreho sa odvija ako rychlo dokazete postavat druhu dedinu)
    • Lupeznici maju vacsiu prioritu ako dobrodruzstva
    • Aktivujte si PLUSko
    • Akonahle budete mat vycviceneho aspon jedneho osadnika, pokojne s nim lupte lupeznikov. Maju nosnost 3,000 suriek takze vam to brutalne zrychli cistenie lupeznikov. Pozor, ked ich budete posielat, posielajte s nimi aj jednotky a ako lupez. Pouzivajte simulator nech mate istotu.

Krok za krokom:

1. Zacnite hned tym ze poslete hera cistit lupeznikov
    2. Sklad a sypka lvl 3
    3. Vyberajte surky za znicene budovy (tak aby vam nepretiekli)
    4. Vsetky obilne polia lvl 3
    5. Ukryt lvl 1
    6. Vycvicte 5 jednotiek
    7. Trziste lvl 1 (zaroven dajte aj na trh nejaku ponuku a hned ju zruste)
    8. Ambasada lvl 1
    9. Pridelte oazu
    10. Hlavna budova lvl 5
    11. Kasarne lvl 3
    12. Uloha za 25 najlacnejsich jednotiek
    13. Postavte rezidenciu lvl 1
    14. Sklad lvl 6
    15. Sypka lvl 5
    16. Tu uz majte aktivovane travian PLUS aby ste mohli vybrat odmeny
    17. Rezidencia lvl 5 (odmena na lvl 10)
    18. Vycvicte 3 osadnikov
    19. Hlavna budova lvl 10 - za zlatky
    20. Znicte rezidenciu ked sa vam dorobia 3 osadnici (dajte ju burat kludne pocas toho ako sa vam robia, ale tak aby sa zburala az potom co sa vsetci vycvicia!!!)
    21. Rozebira se 4h15m(hl 10). 7,5k dreva 6k hliny 4,5k zeleza 2320 obili.
    22. 33 minut se sbiraji surky z rezidence.
    23. Sklad lvl 7
    24. Akademia lvl 10
    25. Dielna lvl 1 (hned ju potom aj zburajte)
    26. Radnica lvl 1
    27. Sypka lvl 8
    28. Zburajte akademiu
    29. Zozbierajte surky aby ste spravili malu slavnost a vyberte odmenu
    30. Slavnosti -3,8k drevo , 4k hlina 3k zelezo 9,5k obili.
    31. Hura, mozete posielat!

Co si o tom myslíte? Jedete to takhle nebo jinak? Je pro vás postevení druhé vesnice co nejrychleji prioritou? Dejte vědět :-)

Tkey za team TK

• jak je to s KB bodama na novou ves? stací jen jedny slavnosti a 24 hodin aktivita

Při následování tohoto návodu je možné postavit druhou vesnici již za cca 16 hodin :-) Ale má to své silné i slabé stránky :-) Návod však obsahuje nějaké informace, které jsou dobré i v průběhu hry :-)

• Moje strategie: s popkou 60-70 vycvičit v ochraně 1,3k palic a po skončení ochrany odpovídat na udivené vzkazy v poště smajlíkama.

Zapomněli jste dát návod, co pak dělat s MC15 a rozbitou zakládačkou, že by koupit 5k zlatek? Nebo do toho vrazit 10 zlatek, co tu vyhrajete v soutěži? :D:D

• Moje strategie: s popkou 60-70 vycvičit v ochraně 1,3k palic a po skončení ochrany odpovídat na udivené vzkazy v poště smajlíkama.

Zapomněli jste dát návod, co pak dělat s MC15 a rozbitou zakládačkou, že by koupit 5k zlatek? Nebo do toho vrazit 10 zlatek, co tu vyhrajete v soutěži? :D:D

Různé taktiky, různé národy :-) Pro jejich sdílení a diskuzi o nich je právě toto vlákno :-) Někdo rád staví a "popkaří", někdo rád útočí, někdo rád brání, někdo třeba jen rád sbírá slony a pak jsou tu tací kteří dávají všechny tyto lidi dohromady.... a o tom to je :-) Chceš se podělit o svůj dril? :-)

• približne takto záleží od národa, času.. a rozpočtu na štart...

osobne by som si rad pozrel obmedzenie v hre že napr. prvých 24h by sa ani nedala založiť druha dedina.. nie každý ma čas sa regrút presne na štart servera ( + ak to nelaguje ešte)

pekných MC je dosť malo a sú rýchlo preč, ale je mi jasne kto prvý príde ten berie...

• ja som pomalejší typ človeka tak by mi to pomohlo

Tak i z toho důvodu to tu je :-) Sdíleníé informací je základ moderní společnosti :D

približne takto záleží od národa, času.. a rozpočtu na štart...

osobne by som si rad pozrel obmedzenie v hre že napr. prvých 24h by sa ani nedala založiť druha dedina.. nie každý ma čas sa regrút presne na štart servera ( + ak to nelaguje ešte)

pekných MC je dosť malo a sú rýchlo preč, ale je mi jasne kto prvý príde ten berie...

Jak tu třeba píše Mrakoplaš tak jsou různé taktiky a mají různé výhody :-) Osobně bych nechal spíš takové věci na šikovnosti lidí. Herní světy jsou dávány vědět poměrně dost dopředu buď zde na fóru nebo v lobby, čas se nemění, ale nevylučuji, že nějaká omezení na určité části hry v budoucnu přibudou, tady to však nevidím reálné :-) Jaká je tvoje strategie? A který národ hraješ nejraději? :-)

• Jen jsem s v návodu nic nedočetl o menhirech, které založení první vesničky ještě brutálně zrychlí na max. 12hodin. :D A také nevím proč píšete návod od hráče Polenoo, který tento návod nevymyslel jen jej přebral. ;))

• Jen jsem s v návodu nic nedočetl o menhirech, které založení první vesničky ještě brutálně zrychlí na max. 12hodin. :D A také nevím proč píšete návod od hráče Polenoo, který tento návod nevymyslel jen jej přebral. ;))

Nerad cituji sám sebe, ale proto je tam mimo jiné i ta poslední věta :-) Můžeš nasdílet návod na max 12 hodin a hodit ho sem, jde ze hlavně o sdílení a diskuzi :-) Jinak jsem ho tam uvedl, protože u toho bylo jeho jméno, když se to ke mě dostalo :-)

• Tkey To si odkial toto vytiahol ? :D To muselo byt tolko rokov dozadu ze si uz ani nepamatam ze som to sem pisal :D Najaktualnejsi ma myslim momentalne spisany Sudden, aj ked je tam este par moznych vylepseni, zaklad je velmi dobre popisany Manuál pre Lamy Menhir Éra (pre Bellzebuba) v 2 - Google Docs

Zdeněk_King Len uvediem na pravu mieru, dany navod aj napriek tomu ze je uz trosku outdated vie novym hracom znacne pomoct (minimalne v tom ze zacnu uvazovat nad tym ze aha aj taketo nieco je tu mozne). Taktiez nie je to len skopcene z eng fora od typka co to releasol do sveta, testovali sme to XY krat s nasou komunitou ludi kde sme objavili este dalsie kroky ako povodny navod optimalizovat a z toho vznikla tato verzia. Tak isto ako mozno niekedy zverejnime ako je mozne na speede postavat v 15tom dni taku offku ze prejde skoro akukolvek pokladnicu. Mozno ;)

• Tkey To si odkial toto vytiahol ? :D To muselo byt tolko rokov dozadu ze si uz ani nepamatam ze som to sem pisal :D Najaktualnejsi ma myslim momentalne spisany Sudden, aj ked je tam este par moznych vylepseni, zaklad je velmi dobre popisany Manuál pre Lamy Menhir Éra (pre Bellzebuba) v 2 - Google Docs

Zdeněk_King Len uvediem na pravu mieru, dany navod aj napriek tomu ze je uz trosku outdated vie novym hracom znacne pomoct (minimalne v tom ze zacnu uvazovat nad tym ze aha aj taketo nieco je tu mozne). Taktiez nie je to len skopcene z eng fora od typka co to releasol do sveta, testovali sme to XY krat s nasou komunitou ludi kde sme objavili este dalsie kroky ako povodny navod optimalizovat a z toho vznikla tato verzia. Tak isto ako mozno niekedy zverejnime ako je mozne na speede postavat v 15tom dni taku offku ze prejde skoro akukolvek pokladnicu. Mozno ;)

Někde to zůstalo mezi zubama a tak se to vytáhlo - bylo tam by Polenoo:D ...vzpomněl jsem si na to, když jsem koukal na YT na video focus like a Gaul (celkem pohodová background hudba) -> Focus with Travian Kingdoms - Focus like a Gaul - YouTube

I kvůli mechanikám jsem to sem dal. Často mi píší hráči, kteří se ptají na poměrně základní věci, tak ať mají další zdroj kde čerpat. Jsou zde potřeba jak veteráni tak čerstvá krev :-)

Jo já právě vím, že tento návod nepochází ani od čechů a nemám moc rád, že spousta lidí přivlastňuje nápady jiných a jejich zásluhy. :D Už se ke mě dostalo spoustu tzv. návrhů co někdo vymyslel, ikdyž to nebyla pravda a bral neuvádět zdroje

Jinak každý elitní hráč ví, že nejlepší způsob jak být borec je narvat do travianu hromadu peněz, pak s tebou skoro nikdo nemůže soustěžit, když máš i čas na hraní. :D

• Jo já právě vím, že tento návod nepochází ani od čechů a nemám moc rád, že spousta lidí přivlastňuje nápady jiných a jejich zásluhy. :D Už se ke mě dostalo spoustu tzv. návrhů co někdo vymyslel, ikdyž to nebyla pravda a bral neuvádět zdroje

Jinak každý elitní hráč ví, že nejlepší způsob jak být borec je narvat do travianu hromadu peněz, pak s tebou skoro nikdo nemůže soustěžit, když máš i čas na hraní. :D

Spousta lidí jen kopíruje úspěšné a často ze zahraniční - česká youtube scéna je z 95% pouze o kopírování úspěchných věcí ze zahraničí, originálního obsahu je pomálu :-) Navíc každý hráč si strategii uzpůsobí pro sebe, dále vyjdou nějaké updaty, díky kterým se strategie musí upravit, aby byla efektivní :-) Zde o nich můžeme diskutovat a můžeme je mezi sebou sdílet. Berte to pozitivně, negativity je všude kolem dost :-)

Když jsem sám hrál, tak jsem bez zlatek nebo s absolutním minimem dokázal dosáhnout tu a tam top10, to v čistokrevných hrách "pay-to-win" není možné, tady to sice sežere hodně času, ale spoluprácí může několik lidí sundat i hardcore zlatkaře, což dělá hru zajímavou :-)

• Ahoj ľudia, síce na forum píšem dosť málo,

musím sa priznať že manuálov mame aktuálne dostatok a schovávame si ich pre úzke kruhy elitných hráčov, veľa hráčov hlavne z CZ serverov vždy spamovali že sme cheateri či nejako podvádzame, na to som napríklad ja po správe typu " Ahoj, ako je možné že máš už druhu dedinku? " vždy odpisoval "BLACK MAGIC" :D

Ale pravda je taká že je nehorázny rozdiel medzi CZ serverom a COM serverom a hlavne v rozmýšľaní hráčov, to čo na COM SPEED serveri dokážem mať za 3týždne armádu vďaka vocation stratégii o veľkosti 100+ tisíc palic, 10tisic koni či viac a okolo 6tisic techniky k tomu je v porovnaní ostatných hráčov na CZ speed serveri že za taký istý čas majú hráči niekedy ani nie 1/3 počtu jednotiek.

Viem že môj manual aneb manual pre lamy (pre bellzebuba) mal viac verzii a vznikal pred rokmi a trvalo mi jeden víkend dať to nejako dokopy, dokonca som tam pribalil aj video pre rýchlo zakladača gala hoc je bez zvuku tak sa nezľaknite ak by tam nebola hudba. Tento manual nie je dokonalý, a tiež som ho poskladal zo skúsenosti rýchlo-zakladania na viacerých com serverov a čerpal som aj z viacerých ENG zdrojov a Poleno ma pravdu hlavne v tom že na veľa veci sa prišlo časom a skúsenosti si dokážu hráči odovzdávať tak ako som ja povodne urobil ten manual pre Bellzebuba :-) až sme ho nakoniec používali všetci alebo aspoň väčšina na našom Discorde pre CZ/SK travian komunitu hráčov.

Každému hráčovi čo ovláda aspoň trošku angličtinu alebo hráva často z partiou, kde sa nájde aj anglický hovoriaci leader danej partie doporučujem vyskúšať si COM svety a síce tam je vela Ruských či Tureckých hráčov niekedy natrafíte aj na CZ/SK hráčov, ktorý vám určite poradia, pomôžu a aj keď sem tam možno dostanete na prdel ako sa hovorí budete mať skúsenosť s prvej ruky ako sa hrá travian.

Čo sa týka kupovania zlatiek, pamätám si dobu keď sme aj z priateľmi minuli do travianu za celého pol roku hrania možno dokopy aj vyše 300eur, len preto aby sme boli v top 10 takzvané hardcore hranie, lenže skúsenosti prišli časom, spoluhráči ktorý sa stanú vašimi priateľmi, s ktorými je radosť si zahrať tak isto ako podniknúť nejaké voľnočasové akcie ako spoločne zrazy či chaty, záleží len od vás čo od hry ako je travian očakávate a koľko obetujete vášho času a peňazí ale určite pay-to-win style nikdy nevyhráva. Mňa nikdy nenapadlo byť súčasťou nejakej travian komunity, či zrazu si zahrať z radosti a obetovať sa pre ostatných, ktorý sú vašimi mnoho ročnými priateľmi aj ako defer a dokonca podporiť travian 50 eurami za zlatky ktoré mi vydržia do konca hry i keď stále nechápem ako vela hráčov vie hrať úplne bez zlatiek.

Z pozdravom Sudden (alias Coura).

p.s. Polenoo dúfam že v lete konečne dáme to sľúbene pivo :-)

• Ahoj, jeden dotaz stálého začátečníka, ale nedává mi to.

Rezidence lvl10 - otevřen slot pro osídlení , když ji zbourám nemám slot na osídlení - musím znovu postavit 10lvl nebo je slot už otevřen pořád.

Děkuji

Rezidence lvl10 - otevřen slot pro osídlení , když ji zbourám nemám slot na osídlení - musím znovu postavit 10lvl nebo je slot už otevřen pořád.

Děkuji

pokud mas vycviceny osadniky, tak muzes zbourat a osidlovat i bez rezidence...rezidence je jen kvuli tomu aby jsi mohl delat osadniky a dokud nezalozis vesnici, tak mas virtualni slot

Děkuji

Pokud si "začátečník" tak bych ji nesundaval, generuje poměrně dost kulturních bodů, přidává obranou sílu vesnice (na lvl 20 cca 800), chrání vesnici proti okamžitému převzetí (útočník musí nejdříve zničit rezidenci, aby mohl vesnici převzít). Doporučuji nejdříve sundat po všech vylepšeních akademii, zbrojnici, zlikvidovat úkryty apod nebo se mrknout po rozšiřovavích parcelách :-) Ale jakmile vybuduješ ze všech slotů vesnici a nebudou ti zničeny nebo přebrány, pak je mimo výše uvedené k ničemu :-)

• Pokud si "začátečník" tak bych ji nesundaval, generuje poměrně dost kulturních bodů, přidává obranou sílu vesnice (na lvl 20 cca 800), chrání vesnici proti okamžitému převzetí (útočník musí nejdříve zničit rezidenci, aby mohl vesnici převzít). Doporučuji nejdříve sundat po všech vylepšeních akademii, zbrojnici, zlikvidovat úkryty apod nebo se mrknout po rozšiřovavích parcelách :-) Ale jakmile vybuduješ ze všech slotů vesnici a nebudou ti zničeny nebo přebrány, pak je mimo výše uvedené k ničemu :-)

"po rozšiřovavích parcelách" ty najdu kde? Padaj jenom z karet nebo se dají sehnat i jinde?