Dotazy nováčka

• Ahoj,

Travian jsem hrál naposledy před X lety a koukám, že se toho hodně změnilo. Hlavně jsem zjistil, že hra je nově rozdělená na Travian: Legends a Travian: Kingdoms. :D

No, jsem úplně mimo z toho kterou hru zvolit, jaký je v nich rozdíl. Ve které z těhle dvou je třeba lepší aktivita CZ/SK hráčů?

Jaká je v téhle hře třeba průměrná délka serveru? Nerad bych, aby to bylo jako v TW2, kde se server uzavírá pomalu za měsíc a hraje sotva pár hráčů pořád dokola. :D

Moc děkuji všem za pomoc, protože v tomhle se vyznat je tedy něco. :D

• Ahoj,

Travian Legends je niečo na starý štýl Travianu T3.0. Travian Kingdoms je úplne niečo iné. Toto fórum je určené najmä pre hráčov Travian Kingdoms, preto zrejme najviac odoziev bude na tento typ Travianu. Najviac hráčov je zrejme na speed serveroch, ktoré trvajú cca 55 dní.

Ak chceš hrať, o pár dni bude spustený nový speed server, môžeš tam hrať spolu so mnou ..

• Ahoj,

Díky za odpověď. Co jsem tak četl, tak je to opravdu něco jiného. Nakonec se zůstane tedy u téhle hry.

Ale pár věcí jsem z Wiki a tak úplně nepochopil a to třeba systém daní. Pochopil jsem, že guvernéři platí daně svému králi. Ty suroviny na daně se berou kde? To je nějaké % z hodinové produkce vesnice guvernéra?

Tyto suroviny dostává král do své vesnice a může z nich třeba stavět a tak? Prostě jako kdyby mi hráč poslal suroviny přes obchodníka?

Dále prodej kradeného zboží. Pochopil jsem, že to prodám králi a dostanu za to nějaké suroviny. Ty se berou kde? Ze surovin krále nebo je to "systémem generovaný zisk"? A po prodeji tohoto zboží se u krále navýší počet pokladů o prodané množství?

• Helpful

Ty suroviny na daně se berou kde? To je nějaké % z hodinové produkce vesnice guvernéra?

20% procent z produkce guvernera. Pouze suroviny, nikoli obili. Jedna se o suroviny generovane navic, guverner o nic neprichazi.

Tyto suroviny dostává král do své vesnice a může z nich třeba stavět a tak? Prostě jako kdyby mi hráč poslal suroviny přes obchodníka?

Presne tak.

Ty se berou kde? Ze surovin krále nebo je to "systémem generovaný zisk"? A po prodeji tohoto zboží se u krále navýší počet pokladů o prodané množství?

Jsou to suroviny generovane systemem. Po prodeji kradeneho zbozi se ve tve vesnici objevi poklady, ktere kral pote posbira spolu s danemi.

• Tak ještě k těm daním.

Takže ve výchozím režimu to hráčům bere určité % z jejich hodinové produkce dolů. Podle všeho, tyhle daně můžu upravit. Tedy pokud snížím daně, tak tím zároveň zvýším hodinovou produkci guvernérů? :)

• Díky, nyní již chápu. Koukal jsem znovu do herní nápovědy a úprava daní tam není. Nevím, kde jsem k tomu přišel. :)

Nyní k menhirům. Pochopil jsem, že neovlivním aby se další hráč (člověk se kterým chci hrát) objevil u mě. Takže pokud ho chci k sobě, mám pouze pár možností.

1. Musí založit druhou vesnici u mě v království a pak ho můžu vzít k sobě, a on bude v království i s tou druhou vesnicí. Někde tu byl tuším návod na to, jak získat druhou vesnici do 24 hodin.

2. Přivolat jeho vesnicí pomocí menhiru. Jak na tenhle postup? Je odemčený hned od začátku?

• 1. presne tak

2. Menhiry jsou odemceny hned od zacatku, ale muze je vystavit pouze kral. Takze jako kral muzes prakticky okamzite kohokoli premistit na volne policko ve tvem vlivu. Akorat jsou na pouzivani menhiru nejake limitace.

• Jj. Pak nejde pouzit, pokud ma guverner vic nez jednu vesnici nebo pokud jsou jednotky mimo vesnici. Menhir se neda vystavit na mc9 ani mc15. Menhiry nedavno zase trosku zprisnili a casto se to meni, protoze to lidi zneuzivali. Zvazoval se pop limit, nejaky cooldown pro opetovne pouziti menhiru a spoustu dalsiho. Ani nevim, jak to presne tedka je. :D

• Tak tu mám pár dalších otázek. :D

Tentokrát trochu tápu v království a pokladech.

Co jsem pochopil podle Wiki, tak ve vesnici vybuduji pokladnici (tedy vybuduji skrytou pokladnici a tu lze přepnout na pokladnici). Na maximální úrovni se do ní vejde 4000 pokladů a více ne. Aby šlo sbírat další poklady, musím postavit další pokladnici v další vesnici. Poklady od hráčů vybírám skrze daně. Teď by mě zajímalo, zda se poklady z daní budou automaticky posílat do nové (prázdné) pokladnice, nebo se budou přesouvat do té plné a "propadnou"?

Také jsem zjistil, že může být jmenován vévoda. Ten má také pokladnici a také sbírá poklady skrze daně od guvernéru na které mají jeho vesnice vliv. Také lze poklady získat napadením králů či vévodů (tedy vesnic s pokladnicí). A teď by mě zajímala situace. Vévoda bude mít (díky krédežím od jiných) v pokladnici už 4000 pokladů, ale krát třeba jenom 2000. Jak lze tyto poklady od vévody vzít a přesunout do pokladnice krále?

Pokud budu mít ve vesnici A plnou pokladnici, ale ve vesnice B prázdnou lze je nějak přesunout do druhé vesnice? Tedy aby z hlavní vesnice bylo možné dále útočit a krást poklady?

Díky moc za pomoc. :)

• Tak toto uz jsou tak specificke otazky, ze mam pocit, ze se nam tady formuje nova silna konkurence. :D

Co jsem pochopil podle Wiki, tak ve vesnici vybuduji pokladnici (tedy vybuduji skrytou pokladnici a tu lze přepnout na pokladnici). Na maximální úrovni se do ní vejde 4000 pokladů a více ne. Aby šlo sbírat další poklady, musím postavit další pokladnici v další vesnici. Poklady od hráčů vybírám skrze daně. Teď by mě zajímalo, zda se poklady z daní budou automaticky posílat do nové (prázdné) pokladnice, nebo se budou přesouvat do té plné a "propadnou"?

Pokladnice na maximalnim levelu 20 ubytuje 4000 pokladu. Jakmile je na levelu 20, lze pak postavit ve stejne vesnici dalsi pokladnice, tech muze byt ve vesnici teoreticky tolik, kolik dovoli volna policka. Do hlavniho mesta se jich vejde maximalne tak 8-9, aniz by nijak zasahly do produkce vojenskych jednotek. Pocet pokladu, ktere mohou byt ve vesnici, neni nijak omezen, ale pouze ty, pro ktere je misto v pokladnicich, se zapocitavaji. Tem se rika aktivni poklady.

Takze napriklad ve vesnici mam treba 6000 poklady, to je udaj, ktery je videt na mape. Ale kapacitu mam jenom pro 5000. Tzn., ze jenom tech 5000 mi generuje vitezne body, generuje obili a zvysuje obilne bonusy z koristi. Ta zbyla 1000 preteka a neni nijak vyuzivana.

Pokud mam novou pokladnici v dalsi vesnici, pretekajici poklady se tam samy od sebe budou teleportovat, ale jenom takovy pocet, jaka je v te dalsi vesnici kapacita. Takze v predchozim pripade, pokud postavim ve vedlejsi pokladne pokladnici na level 1, tak se tam presune 100 pokladu a 5900 zustane v hlavni pokladne.

Také jsem zjistil, že může být jmenován vévoda. Ten má také pokladnici a také sbírá poklady skrze daně od guvernéru na které mají jeho vesnice vliv. Také lze poklady získat napadením králů či vévodů (tedy vesnic s pokladnicí). A teď by mě zajímala situace. Vévoda bude mít (díky krédežím od jiných) v pokladnici už 4000 pokladů, ale krát třeba jenom 2000. Jak lze tyto poklady od vévody vzít a přesunout do pokladnice krále?

Poklady lze vzdy presouvat utoky s hrdinou. Z aktivni pokladnice se pri utoku ukradne presne 33% vsech pokladu (tedy vcetne pretekajicich neaktivnich). Takove presuny se deji uplne bezne.

Pokud budu mít ve vesnici A plnou pokladnici, ale ve vesnice B prázdnou lze je nějak přesunout do druhé vesnice? Tedy aby z hlavní vesnice bylo možné dále útočit a krást poklady?

Mezi vlastnimi pokladnicemi se pretekajici poklady presouvaji automaticky. Plna pokladnice nijak neovlivni schopnost krast nebo vybirat dalsi poklady.

• Konkurence ne, hraji spíše pro zábavu a partu lidí. :D

Perfektní, takže teď už to trochu chápu. :)

Takže pokud jako krát zaútočím na vévodu, abych mu sebral poklady tak to není problém (útok krále na guvernéra ho vyloučí z království :D).

• Jo, je to jak pises. Kral bezne utoci na vevodu na zacatku hry, aby posbiral jeho dane a neaktivni poklady, pokud jejich uzemi neni propojeno. Dalsi varianta je, ze poklady sebere utokem guverner, ktery je ve vlivu pokladny, kam chci poklady presunout. Pak se stahnou s danemi.

• Takže mohu jmenovat i vévodu, který není v oblasti vlivu království? Ale jelikož není v oblasti vlivu, nelze od něj standartním způsobem vybírat daně? Lze pouze tím, že na něj zaútočím a tím daně "ukradnu"?

Takže jak dostat poklady k sobě už chápu. Prostě je nutné na vévodu zaútočit, ale nebude to mít stejný dopad jako kdybych zaútočil na vlastního guvernéra. :)

Automatický přesun do volných pokladnic je super. :)

• Takže mohu jmenovat i vévodu, který není v oblasti vlivu království?

Presne tak to tedka funguje, ale mozna se to brzy zmeni.

Ale jelikož není v oblasti vlivu, nelze od něj standartním způsobem vybírat daně? Lze pouze tím, že na něj zaútočím a tím daně "ukradnu"?

Souhlasi. At uz to s tou zmenou dopadne jakkoli, tak porad bude bezne mit pokladny, jejichz hranice nejsou propojeny.