İLERİ GELİŞİMLER NASIL OLMALI ?

• merhaba hızlı bir şekilde 2.köyü 15 tarlalı kurduktan sonra ve merkez köy olarak belirlediğimizde 15 tarlalı köyde sadece hangi binaları kurmalıyız ve 1.köyü tüm binaları yıkıp terkettim ve 1.köy sadece 15 tarlalı yaptım merkez köy oldu bu köyde asker yetiştirmelimiyiz yoksa diğer köylerdemi yetiştirilmeli 3.4.ve 5. köylerimiz nasıl olmalı ve kaç tarladan oluşmalı saldırı köyü savunma köyü casus köyü ve yağma köyü ve destek köyler de ( hammede destek köyleri) hangi binalar kurulmalı ve neler yapılmalı ve kaç tarladan kaç odundan kaç tuğladan ve kaç demirden olmalı saldırı köyündemi sadece reis ve mancınık ve koçbaşı ve yerleşimci eğitilmeli lütfen bunları detaylı acil bir açıklama yaparsanız sevinirim gelişmekte zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• Selamlar, sizinle destek hattından da iletişime geçmiştik fakat diğer oyuncuların da görmesi adına verdiğim cevabı burada da eklemek istedim.

15 tarlalı köyünüzde nasıl bir gelişim izleyeceğiniz etrafınızdaki kontrol edebileceğiniz vahalara da bağlı, bunun hesaplaması için kullanışlı bir site var.

http://travian.kirilloid.ru/villages_res.php#s=1.50&pl=15&fl=10,10,10,10&fs=31

Sol üstten sunucunuzu seçebilirsiniz. 3x bir sunucu için T5 3x seçebilirsiniz. Ardından sağ taraftan Binalar'ı işaretleyin ve vahalarınızı seçin. Bunlardan sonra aşağıdaki tablonun üst kısmından x3 x2 sekmesine gittiğinizde binaların seviye gelişimlerini yapmadan önce kaç tane tarladan kaç seviyede yapmanız gerektiği gösterilecektir. 15 tarlalı köyünüzün tarla gelişimi için bu yolu izleyebilirsiniz. Asker olaraksa oynadığınız kabileye ve anlayışa göre değişeceği için şuanda pek bir şey söylemem mümkün değil.

3,4 ve diğer köyleriniz için farklı amaçlar belirleyebilirsiniz. Genelde 3 köy tipi bulunmaktadır. Destek köyü (hammadde ve kültür puanına odaklanmış), Casus köyü (sadece casus yetiştireceğiniz bir köy) ve Destek ordusu köyü (ana köyünüzün dışında asker yetiştireceğiniz köyler, bir asker tipine odaklanabilirsiniz).

Diğer hammadde alanlarının geliştirilmesi içinse yine yukardaki tablodan köy türünüzü seçip gelişim adımlarını takip edebilirsiniz.