Diskuze k updatům

• Tá novinka s tými štatistikami celkom príjemná zmena, čo som si zatiaľ pozeral update hry ktoré prebehli všetko sa mi páči, možno sú veci ktoré by sa dali inak spraviť, ale tak 100 ľudí 100 chutí takže celkovo pekná práca. :-)

• Zdravím,

chtěl bych reagovat na nový update, na ''vylepšení'' grafiky statisky.
    Možná by jste se měli zamyslet nad tím kdo travin hraje, přijde mi mi, že je to s těma barvičkama čím dál lepší, a vypadá to, že asi cílová skupina pro kterou to vytváříte jsou 12-ti leté holky. A přehlednost je taky ta tam. Možná by nebylo od věci dát třeba na výběr z více prostředí nebo tak něco, ocenil bych nějaké chlapské a přehledné. Není to jen můj názor už jsem se o tom bavil i s pár lidma.
    Omlouvám se jestli jsem se vyjádřil nějak ostře, ale snad oceníte i kritiku :D
    Spíše co mi tady chybí jsou ocenení království (vlajky) útočník, obránce stavitel a farmář.

• Dotaz od gamedesignu:
    Používáte v bitevním simulátoru funkci přidání obránce, abyste mohli zadat každého hráče zvlášť, nebo sečtete všechny jednotky jednoho národa a zadáváte je najednou?

• Zdravím,reaguji na update 0.70.

Nechápu zavedení pravidla , že království s více poklady nemůže krást tomu slabšímu vítězné body.
    Je to celkem velký zásah do hry,který elitní království,která jsou aktivní od začátku,posouvá víc do role obránců.
    Proč nenechat ta elitní království mezi sebou více bojovat ?
    Proč království,které má o trochu méně pokladů má být tolik zvýhodněno ?
    Opět zvýhodňujete ty méně aktivní na úkor těch,co hru mají rádi a svou aktivitou se někam dostanou.

Radši podpořte to,aby mezi sebou království více bojovali než aby se slučovali a přestaňte vymýšlet neustálá omezení pro ty,co tuhle hru táhnou.

• Plne suhlasim s Guncekom.

Cielom bolo obmedzit vytvaranie obrovskych kralovstviev, ale toto naozaj nie je riesenie. Maximalne sa znevyhodnuje byt aktivny offkar pretoze tym ze niekomu ukradnes vitazne body (dalej len VB), sa dostavas do znevyhodnenej pozicie kedy sa ti oplati iba deffovat a stavat buracku. Vzhladom na toto je urcite vyhodnejsia strategia od zaciatku serveru len stavat armu a deffovat. Drzat sa pekne v uzadi za ostatnymi kralovstvami a len cakat na spravnu chvilu kedy sa spravi velka off akcia, prvemu kralovstvu slohnete vela VB (tym ze mate obrovske army, kedze ste od zaciatku server len zbrojili) a potom uz len deffovat.

Aky zmysel ma sa snazit byt prve kralovstvo, ked realne vtedy nemate ziadnu sancu slohnut ostatnim VB a upevnovat si svoje prvenstvo?
    Travian sa stane este menej akcnym ako je teraz a ludi to koniec koncov nebude bavit, pretoze jedina moznost ako si udrzat prvenstvo je deffovat, alebo cely server cakat a na jeho konci to rozbalit.

Velmi dufam ze tento update dostane coskoro nejaku obmenu, ktora prave naopak podpori bojovanie pocas serveru a nie ho bude obmedzovat.

• Myslím, že cílená strategie jako je stavět armu a čekat na akci od samotných vývojářů není nic dobrého. Hra tím ztrácí svou kreativitu.. Hlavně mi přijde,že aktivní offaři zde v Kingdoms nemají místo.

• Je to stále složitější, jak se objeví nějaký magor, který se rozhodne někomu znepříjemnit hru zkatuje ves na nulu. Dalším problémem je, že implementované funkce proti multiúčtům dost znepříjemňují hru pokud je někdo něčí zástupce. Nelze posílat suroviny a to ani tehdy pokud jsou zástupcova vojska na podpoře. Pokud dám na prodej suroviny v jiném poměru než 1:1 nelze jako zástupce obchod příjmout, pokud je poměr 1:1 z 15 ti nabídek se u zástupce zobrazí jedna jediná. Ještě zavést něco jako EET nebo nastavit hru ať si hraje sama. Stále víc se travian stává nehratelnější a jen díky závislákům přežívá. Furt se něco zakazuje a celkově se se hratelnost díky updatům, které snad ani nevycházejí z postřehů hráčů, zhoršuje. Jen tak dál. :(
    Tak se ptám, je cílem hry se pobavit, nebo si vyřešit komplexy a hru stále víc a víc svazovat omezeními? Oproti prvním serverům travianu je stále víc a víc omezení, zákazů a změn které hru víc a víc omezují. Navíc mám pocit, že bez zlatek se pomalu ani významnějších úspěchů dosáhnout nedá. Komerce převažuje nad hratelností.

• Děkujeme za zpětnou vazbu Buffalo Bille,

o tom, že se občas někdo s katy objeví, se nemá smysl přít. Máš pravdu. Je to hra založená na útocích.

Co se posílání surovin týče, jestli chceš, nabídnu Ti pohled z opačné strany barykády. Zástup byl skoro masově používán při ovládání multiúčtů. Represálie jednoduše musely být, pakliže by nebyly, nejspíš by hru vyhrávaly zásadně multiúčty. A obchod byl pro změnu zneužíván k tomu, aby se měnily suroviny na hlavním účtu a podpůrné multiúčty jen měnily suroviny jako vzteklé.

Hratelnost jako taková, se nezhoršila a poslední updaty vyšly jen z přání hráčů. Viz. zdražení def jednotek, speciální servery (noční klid, obilná smrt). Pokud se domníváš, že nějaký aspekt který se netýká zneužívání multiúčtů a machinací se surovinami, zhoršil hratelnost, dej mi vědět.

Nedávno vyšel dotazník (je tedy v Angličtině, ale není nijak složitý). Kde se mimo jiné řešilo jak moc zlatky pomáhají v úspěchu ve hře. Rozhodně si jej otevři a reflektuj svůj názor i tam. Co se omezení týče, pracuji v korporátu, jako profesionální support. To co je tady na Travianu není ani setina "svazování a omezení". Přesto také však doufám v ideální svět, kde omezení nebudou nutná. Do té doby, to my oba musíme nějak přežít.

p.s. zvaž registraci s přáteli, navaž nějaké sociální vazby a příští server se jednoduše registruj v "chumlu" ostatních hráčů. Spoustu katovačů odradí pakliže nejsi nějaký osamocený cíl buhvíkde na konci mapy.

• Zdravím, nikde jsem se nedočetl, jak to bude s kulturními body a rychlostí stavby budov po prázdninách? Suroviny se zdvojnásobí, výroba vojska se zdvojnásobí, ale co KB a stavba budov??? Děkuji za info.

• Zdravím, nikde jsem se nedočetl, jak to bude s kulturními body a rychlostí stavby budov po prázdninách? Suroviny se zdvojnásobí, výroba vojska se zdvojnásobí, ale co KB a stavba budov??? Děkuji za info.

Poprosím Tě abys takto konkrétní dotazy směřovat na suport, přes otazník ve hře/help center. Toto fórum máme kvůli zpětné vazbě. Pouze suroviny se zdvojnásobí.

• Co se posílání surovin týče, jestli chceš, nabídnu Ti pohled z opačné strany barykády. Zástup byl skoro masově používán při ovládání multiúčtů. Represálie jednoduše musely být, pakliže by nebyly, nejspíš by hru vyhrávaly zásadně multiúčty. A obchod byl pro změnu zneužíván k tomu, aby se měnily suroviny na hlavním účtu a podpůrné multiúčty jen měnily suroviny jako vzteklé.

K tomuhle mám také jednu věc. Proč jsou tyto omezení i na hráče kteří mají pokladny a živí tam podpory? pokud takovému hráči kvůli těmto omezením nemůže polovina království posílat obilí, tak to opravdu hru velmi znepříjemňuje. A pokud ten hráč pošle surovinu tomu co mu chce poslat to obilí, tak proč tedy poměr není alespon 1:1 tedy pokud on pošle 10k suroviny hráči který má tento problém tak ten hráč mu může na oplátku poslat jako jen třeba 5k? proč? co je tohle za nonsense?

• K tomuhle mám také jednu věc. Proč jsou tyto omezení i na hráče kteří mají pokladny a živí tam podpory? pokud takovému hráči kvůli těmto omezením nemůže polovina království posílat obilí, tak to opravdu hru velmi znepříjemňuje. A pokud ten hráč pošle surovinu tomu co mu chce poslat to obilí, tak proč tedy poměr není alespon 1:1 tedy pokud on pošle 10k suroviny hráči který má tento problém tak ten hráč mu může na oplátku poslat jako jen třeba 5k? proč? co je tohle za nonsense?

Pokladna neznamená, že se na ní nevztahují pravidla. Systém automaticky hlídá, kdo kam může poslat suroviny. Tady je spíše na vině prvek lidský. Ti kteří by obilí měli posílat, jej neposílají. A ti kteří posílají tak obvykle činí dopředu, ve větších částkách (taky jsem měl pár království, vím jak to chodí). Je třeba zapojit více lidí, ale méně poslaného obilí za osobu.

Byť to co píšeš, je matematicky správně, musíš zahrnout takříkajíc celou rovnici. Dám příklad:

1) Hráč a) pošle 12 000 obilí do pokladnice POKLADNA
    2) Hráč a) chce poslat další obilí, ale nemůže, systém mu v tom zabránil
    3) Majitel pokladnice POKLADNA pošle hráči a) 10 000 dřeva a těší se na obilí.
    4) Hráč a) chce poslat 10 000 obilí obratem, ale nemůže. Zjišťuje, že systém mu umožní jen 8 000.
    Důvodem toho je, že v prvním bodě poslal víc, než systém spočítal jako výživu jednotek.

Je to samozřejmě jen názorný a zjednodušený příklad. Domnívám se, že přesné vzorce kolik kam může poslat surovin nejsou veřejné. Už jen z titulu aby nějaký matematicky talentovaný vykuk nepropočítával kolik surovin může vyždímat z koho. Systém si vše hlídá a nezachytil jsem informace, že by se to mělo v blízké době měnit.

• Ahoj, posledni update spojeni kralovstvi ukazuje podivne zapisy v uvodnim okne: !!WelcomeScreen.ActivityStream.Stream_20!!
    Po updatu taky pribylo prazdne upozorneni v pravy-spodni casti rozhrani. Po otevreni se otevreni se otevrou zesedle hlaseni. Pravdepodobne se tam neco neuspesne nacita.