Posts by SALTUK
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kabalalık krallıklar bazen oyun kaybedebiliyor, ne yapalım bunları güçlendirelim diye bir yenilik düşünülmüş. Zaten sayısal avantajlarının yanına bir de oyun onları saldırı, savunma güçlerini arttırıyor. İlla birisi gelip şunu diyebilir "Eee diğer birlik de bonusu alabilir". Bunun karşı argümanı oldukça basit; 200 kişilik birliğin alacağı genel bonus 10x iken 50 kişilik birliğin alacağı genel bonus 4x.
Neyse çok da önemli bir durum değil, oyunun ölme sebebi eskimiş multi-yakalama sisteminiz. Oyuncuların oyundan ayrılma sebebi oyunun eskiyen mekanikleri değil, yetersiz kalan güvenlik gücü. Umarım belli oyuncuların böyle absürt fikirleri yerine genel oyuncu fikirlerini umursamaya başlarsınız.
Ne kalabalıklar gördüm içi bos bir tıngırtıda yıkılıverıyorlar , evet kalabalık önemli elindeki gücü arttırmıs oluyorsun fakat oyuna ne mekanık getırırsen getır kalabalık olan zaten avantajlı olacak , bu mantıkla bakmanda fayda var. Sayı avantajı olmayan krallıga daha fazla bonus verırsen o zaman da karsı taraf cıkıp demez mı ya kardesım ne anlamı aldı bu ısın dıye az ve öz olmak fayda saglayacak o zaman da , haksızlık baslar benım gozumde bunu uygularsanda , stratejı uygulayarak bu soruna cozum aramakta fayda var.
Multi sorunu oyunun çok oynandığı zamanlarda da vardı , oyunda merak uyandıran yenilikler göremediğimiz sürece beni heyecanlandıran bir yanı kalmadı yenilikler benim için ve eminim bir çok arkadasımız ıcın onemlı bunlar absürt değil makul fikirler , mullti sorunu ayrı , bu olay ayrı demek istediğim. Multi sorununu çözmek için bir fikrin varsa bunu da dile getir , her iki taraf(yönetim ve oyuncular) açısından uygulanabilecekse eminim degerlendirirler fikrini ama emınım bu konuda bır cozum bulamadılar bazıları kendi çıkarlarına bazıları bizim cıkarlarmıza uymuyor , haksız ban yıyen kısıler bunu daha ıyı anlar . Sorunlara çözümleyerek yaklasmakda fayda var acıkcası , varsa fikrin multi için dile getirmende fyda var dedıgın gıbı oyunun gıdısatı ıcın onemlı bır nokta.
-
Merhabalar ;
Öncelikle belirtmek isterim , uzun zamandır bu oyunu zevkle oynayan birisi olarak oyuna yeniliklerin gelmesini herkesten çok önemsiyorum. Sadakat sistemi adı altında gelecek olan bu yeniliği belirli baslıklar altında ınceleyeceğım.
--> Yeni ırklar , yeni itemler , yeni etkinlikler , yeni sistemler kesinlikle eklenmeli tabi fakat bunlar paraya bağlı olmamalı . Azalan oyuncu sayısı ile beraber gün geçtikçe değerini kaybeden bir oyundan elde ettiğiniz karı arttırmanın yolu yeni sistem getirerek oyuncuları travian plus almaya zorlamak olmamalı , oyuncu sayısını arttırmak ve oyuna olan ıstegı arttırmak amaac olmalı bu sayede oyuncu sayısına baglı olarak karınız artacaktır. Hammadde katkısı tahıl katkısı vb. seylerı mecburıyetten alan kısıler varken travıan plus bir mıktar değersız kalıyordu kullanımını arttırmak ıcın ciddi farklar olusturacak bonuslar veren sadakat sisteminin travıan plus'a bağlı olması ve %50 oranında bır puan artısı vermesı kabul edılebilir degil. Bu oyunu benim gözümde Pay TO Win yapar. Çözüm olarak Travian plus'a baglı olmamasını öneriririm , Travian plus'un dahil edilmesi illa da gerekiyor diyorsanız verdiği bonus(%50 katkı) düsürülmeli.
-->Oyunun basında krallıga dahil edilebilecek oyuncu sayısı alanların kücük olmasından dolayı belirli bir kapasiteye sahiptir, alanlar büyüdükçe oyuncular dahıl eilebilmekte ve geç dahıl edilenlerın( yer olmamasından dolayı) sadakat puanı toplamasının engellendiği görülmektedir. Toplam 2 krallık alanları dolduktan sonra dahi alınamayan oyuncular oldugu ıcın 2 krallık kapasıtesının ustunde krallık üyelerine sahip topluluklardakı oyuncular belırlı bır sure +10.000 hazınede acılan ek alanlar ıle muhtemelen oyunun 2. veya 3. haftasında ancak ve ancak ana krallıga gırıs yapabılecektır. Krallık degıstıren oyuncular sadakat puanını kaybettıgı için sıfırdan tekrardan sadakat puanı toplamaları uzun surmekte ve dıger oyuncular ıle aralarında cıddı farklar doguracaktır. Buna çözüm olarak krallık arasında alyans olan krallıkların alyans süresi boyunca sadakat puanlarının beraber ıslenmesı ve alyans krallıktaki üyelerin ana krallıga geçis yaptıgında sadakat puanının sıfırlanmamasını öneririm. Veya alyans olan krallıkların ortak sadakat sıstemıne sahıp oldugu yenı bır mevkı getırılebılır ornek verıyorum : IMPARATORLUK- Krallık - Kral - Derebeyi - Üyeler.
-->Oyunda Defans oynayan kısılerın ek tamırhane süresine ihtiyacı ne yazık ki cok da gereklı olmamakda bunun yerıne baska bır sey dusunulebilir diye düsünüyorum aksı takdırde bundan yararlanamıcaklar . Bu noktada askeri olarak tamirhane pıyada veya atllı olmak uzere sadakat puanlarının hangı bonusu vermesının secılmesı bize bırakılabılır bu sayede defans oynayan kısılerde pıyade veya atlı bonuslarından faydalanabılırler. Bu noktada tamırhane %10 , pıyade %5 , atlı %5 gıbı bonus tercıhlerı kullanılarak oyundakı denge saglanılabılır ..
-->Sadakat sistemi adı altında haftalık sıralamaya göre en fazla sadakat puanı toplayan oyunculara rastgele ödüller verilebilir. Bu sayede sistemin aktif olarak kullanılması ve oyunculara haftalık bir beklenti sunmus olup , kısılerın oyuna olan baglılıgının arttırılması saglanılabılır.
Sistem ile alakalı düsüncelerim bunlardır. Tesekkürler.
-
-
-
-
-
-
-
-
-